WACHTTIJDEN

Wachttijden

Wachttijden

De wachttijden die ik heb verschillen per therapiesoort. De actuele stand van zaken per 1 januari 2023:


Individuele therapie

Voor individuele therapie geldt momenteel een aanmeldstop.


Groepspsychotherapie

Voor groepspsychotherapie gelden variabele wachttijden i.v.m. de specifieke samenstelling van de groepen, maar u moet rekening houden met minimaal 12 weken tot 8 maanden of meer. Neem voor meer informatie contact op. Deze vorm van therapie vindt overigens in de veel gevallen pas plaats na een periode van individuele therapie bij mij of bij een collega.


NOTA BENE:


  1. De daadwerkelijk gerealiseerde wachttijd kan voor een individuele cliënt anders uitpakken dan gepubliceerd. Er kunnen zich gebeurtenissen of omstandigheden voordoen die de wachttijd doen oplopen of verminderen. De gepubliceerde wachttijd is dan ook niet meer dan een zo realistisch mogelijke indicatie voor de cliënt hoe lang hij naar verwachting op de intake of behandeling zal moeten wachten.* U kunt dus geen rechten ontlenen aan de gepubliceerde wachttijden.
  2. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).**


* Aldus volgens de toelichting bij artikel 3 (Definities van Wachttijden) van de “Regeling Transparantieregeling zorgaanbieders ggz” van de NZA. Volgens deze regeling is een zorgaanbieder in de GGZ verplicht zijn wachttijden te publiceren. Meer informatie kunt u vinden op de site zoek.officielebekendmakingen.nl van de overheid.
** Een zorgverzekeraar is wettelijk verplicht om wachtlijstbemiddeling aan te bieden als een verzekerde daarom vraagt!


Share by: